Verschillende installaties steeds met de tafel als uitgangspunt. Een tafel nodigt uit tot interactie en het is een herkenbaar element.

uit 2006 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

(S)plate-service

2010

(S)plate-service was onderdeel van de reizende tenstoonstelling Mea Vulva - ode aan de vagina die in 2009 door Nederland en Belgie toerde. Deze installatie is gemaakt door drie kunstenaressen: Rian van Nieuwkerk, Rosa Verloop en Sasja Bork. Het is een protest tegen de groeiende trend onder minderjarige meisjes in Nederland om hun schaamlippen te laten verkleinen. Rian maakte de menukaarten met daarop prijzen van verschillende plastisch chirurgische ingrepen. Rosa maakte de cadeautjes: ingepakte vagina's van nylon met een lintje op zilveren schalen. Sasja maakte de bordjes. Met porceleinverf beschilderde ze ze met 10 verschillende vagina'd die nu niet meer bestaan: ze zijn nageschilderd van foto's voor de operatie en nu gereduceert tot 'hollywood-kutje' Less is niet altijd more!

The Green Room

2010

Tijdens het KuNa festival in Dwingeloo in de zomer van 2010 bouwde ik een kamer in het bos compleet met tafel, stoelen, kasten en lamp. Overal stonden middelen waarmee de mens de natuur in bedwang probeert te houden. 

Green Tea

2009

Tijdens het KuNa Festival in Dwingeloo in de zomer van 2009 bouwde ik deze zwevende tafel tussen vier bomen in het bos. Het idee is dat mensen al tijden de natuur uitputten. Wat zou er gebeuren als de rollen omdraaiden en mens op tafel kwam? De nylonsculpturen op de tafel zijn van de hand van Rosa Verloop. naast de tafel stond een lage boom met lange takken met daarbij een bord met de vraag: 'gelooft u dat de balans tussen cultuur en natuur weer hersteld kan worden?' mensen konder een zwart lintje (nee) of een wit lintje (ja) in de boom knopen. Aan het einde van het festival was de boom vol met honderden lintjes. Overwegend wit. 

Het Laatste Afvalmaal

2008

Het Laatste Afvalmaal. Installatie tijdens de kunstmanifestatie het Wonder van Woerdes op het Defensieeiland te Woerden. Een ruimte van 15 maal 10 meter werd verduisterd met brandwerende doeken, de ramen afgeplakt en van het afval dat de kunstenaars tijdens de opbouw van de manifestatie creerden maakte ik 9 poppen aan een 8 meter lange tafel. Vier plaatsen waren vrij en zorgden voor een interactief element: je kon plaatsnemen aan de tafel, maar dan wel op een stoel met een weegschaal erop. Zo probeerde ik bewust te maken van het afval dat we met elkaar verzamelen en een ieder bewust te maken van het eigen consumptie-gedrag. 

Art to Go

2007

Tijdens de manifestatie Woerdstock op het Defensieeiland te Woerden in 2007 hield ik de performance Art to Go. Mensen konden voor 25 euro per 100 gram een schilderij kopen waarvan ze zelf het onderwerp, de stijl en de kleurstelling konden bepalen.

Vulva to Go

2006

Serie van vijf tassen Vulva to Go gemaakt voor de Power Female expositie en daarna te zien in de Mea Vulva exposities in Nederland en Belgie.